• Stolný tenis - okresné kolo

          • V uplynulých dňoch sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v stolnom tenise. Družstvo dievčat / Melišová, Hořineková, Blicklingová, Ulická/ sa v skupine umiestnili na 3. mieste. Tak isto sa darilo aj chlapcom /Obložinský, Búš, Srnka, Valko/, ktorí obsadili rovnako ako dievčatá 3. miesto v skupine.

          • Vlastivedná exkurzia

          • Aj takouto formou robíme zážitkové vyučovanie na hodinách vlastivedy v 3. ročníku.  Zaujímavosti o obci získavame priamo v teréne, na obecnom úrade u pani starostky, ktorej touto cestou ďakujeme.

            Veľmi sa nám páčilo.

          • Učíme sa s Wocabee

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee 

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy súťažili v okresnom kole šampionátu, v ktorom mohli získať zaujímavé ceny nielen pre seba,
            ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu. Súťažili sme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €. Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. 
            Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!

            Výsledky okresného kola:

            Naši tretiaci sa spomedzi 98 škôl v okrese umiestnili na 24. mieste, štvrtáci na 30. mieste.

            GRATULUJEME!

          • AMFO

          • AMFO – Celoštátna postupová súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby

            Srdečne gratulujeme našej žiačke Laure Švancarovej, ktorá sa stala ocenenou autorkou v celoštátnom kole súťaže AMFO v Martine.

          • Týždeň zdravej výživy

          • Počas týždňa zdravej výživy sme sa snažili, aby naša desiata obsahovala zdravú potravinu. Dni boli tematicky farebne zladené. Pondelok sme mali ,,červený - zeleninový deň”. Prebiehala súťaž o najzaujímavejšiu zeleninu a  výstava tekvíc. V utorok sme mali ,,zelený - nátierkový deň. Deti mali ochutnávku nátierok. Streda bol ,,biely - mliečny deň”, prebiehala súťaž o najviac vyzbieraných hliníkových fólií (vrchnákov) z jogurtov. Štvrtok  ,,žlto/oranžový deň“. Piatok ,,farebný - hydinový deň”, kde sa deti zúčastnili výstavy drobných zvierat v parku v Ivanke pri Nitre.