• Exkurzia V.A triedy

          • Žiaci piateho ročníka navštívili Štátny archív v Ivanke pri Nitre. Písomné historické pamiatky, o ktorých sa učili na dejepise, teraz videli na vlastné oči a mohli si v nich aj prelistovať. Pozreli si rôzne dobové dokumenty, aj najstaršiu listinu v archíve, ktorá je z 13. storočia. Spoznali históriu priestorov šľachtického kaštieľa, v ktorých sa archív nachádza. Nahliadnuť mohli aj do bádateľne, čiže priestoru pre verejnosť určenému na štúdium archívnych dokumentov a nakoniec svoju exkurziu zakončili v depozitári, kde ich zaujal najmä spôsob archivovania dokumentov.

          • Školský výlet VI.A a VII.A triedy

          • Zaslúžený oddych si naplno užili a vychutnali aj žiaci šiesteho a siedmeho ročníka pri spoznávaní krás prírody, ale aj našej histórie. Pre žiakov bol pripravený nabitý program. Navštívili sme kaštieľ vo Svätom Antone, ktorého súčasťou je aj poľovnícka expozícia s diorámami zvierat. Potom sme sa presunuli do ZŠ s MŠ Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach. Ide o prvú základnú školu na svete, na ktorej sa vyučuje povinný predmet Sokoliarstvo. Vzdelávanie žiakov je zamerané aj na vzdelávanie v témach klimatickej zmeny a reálneho vnímania prírodného prostredia. Žiaci a učitelia nás previedli krásnym prostredím základnej školy a pripravili si pre nás zaujímavý program spojený so sokoliarstvom. Na záver sme si pred cestou domov oddýchli na brehu tajchu Vindšachta.

          • Englishstar

          • Naši žiaci 5.- 9. ročníka sa po prvý krát zapojili do medzinárodnej vedomostnej súťaže ENGLISHSTAR, kde si formou písomných testov overili svoje vedomosti a znalosti z anglického jazyka. Súťaži sa zúčastnilo 17 žiakov. Dlho očakávané výsledky nás príjemné prekvapili. Každý úspešný riešiteľ dostal diplom. Diplom so zlatou medailou, znamená, že žiak získal viac ako 80% bodov. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

            Najúspešnejší žiaci boli:

            1. Nina Bédyová VIII.A – 97%

            2. Andrea Torzewská VI.A – 95%

            3. Marko Lehocký IX.A – 93%

            4. Marko Pintér V.A – 90 %

            - žiaci 5. ročníka

            1. Filip Macák, Alžbeta Pavlíková - 86 %

            2. Natália Šimáková - 84 %

            3. Laura Ševelová, Marício Veszprémi - 83 %

            - žiaci 6. ročníka

            1. Lea Lincmaierová - 87 %

            2. Patrik Vrábel - 78 %

            3. Adela Baginová  -  77 %

            4. Alexandra Grófová - 67 %

            - žiaci 8. ročníka

            1. Tobias Guzmický - 93 %

            2. Šimon Radulov - 92 %

            3. Vojtech Jalakša - 89 %

            4. Adam Kubačka - 63 %

          • Pasovačka prvákov za čitateľov školskej knižnice

          • Naši prváčikovia preukázali na pasovaní za čitateľov školskej knižnice svoje čitateľské zručnosti a stávajú sa od tejto chvíle oficiálnymi čitateľmi. Veľká pochvala patrí našim šikovným moderátorkám z V.A triedy Eliške a Jasmínke, ktoré sa zhostili tejto milej akcie ako postavičky z rozprávky: Červená karkuľka a vlk.

            Do čítania v budúcom školskom roku.  Čakajú na vás prekrásne knižky.

          • Školský výlet II.A, III.A a IV.A triedy

          • Výlet. Konečne! Dočkali sme sa. Navštívili sme naše hlavné mesto Bratislavu. Navštívili sme ZOO, kde sme videli na vlastné oči živočíchy, ktoré bežne u nás nežijú. Takže naj boli: surikaty, tigre, nosorožce, hady, pavúky. Potom sme sa nalodili v prístave na loď Prešov a plavili sme sa ku zrúcanine hradu Devín. Cesta rýchlo ubiehala, bolo to super, byť na našej jedinej splavnej rieke tak blízko. Domov sme prišli v poriadku, unavení až večer, ale plní zážitkov.

          • Školský výlet VIII.A a IX.A triedy

          • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa po dlhšej prestávke a náročnom školskom roku mohli opäť tešiť na dlho očakávaný koncoročný výlet. So žiakmi sme navštívili Harmaneckú jaskyňu. Výstup do jaskyne bol trochu náročný, ale zvládli sme to. Po návrate z jaskyne sme si oddýchli v príjemnom prostredí horského potoka. Ďalej naša cesta smerovala do Funparku na Donovaloch, kde si deti užili trochu adrenalínu na bobovej dráhe. Počasie nám prialo a my sme si to poriadne užili.

          • Fotografický workshop

          • Naši amatérski fotografi a fotografky sa aj naďalej venujú svojej záľube, a preto sa opäť zúčastnili Fotografického workshopu pre mladých začínajúcich amatérskych fotografov. Workshop bol zameraný na objasnenie základných princípov fotografovania. Žiakov workshopom sprevádzal lektor Mgr. Peter Rafaj. Dozvedeli a naučili sa, aké sú základné princípy kompozície, ako pracujú profesionálni fotografi v štúdiu so svetlami a vyskúšali si prácu profesionálneho fotografa na vlastnej koži.

          • Súťaž "Amfo"

          • V súťaži Amfo, celoštátnej postupovej súťaži a výstave amatérskej fotografickej tvorby, boli naši žiaci úspešní aj v krajskom kole, ktoré organizovalo Regionálne osvetové stredisko v Nových Zámkoch. Medzi ocenených autor sa zaradil Matúš Krajčír (VII.A) s fotografiou Zmráka sa 2.

            Čestné uznania získali fotografie Adely Baginovej (VI.A) Na rakete za Slnkom a Adriana Obložinského (VII.A) Čakám ťa... . Títo traja žiaci zároveň postupujú do celoštátneho kola.  

            Medzi vystavujúcich autorov boli zaradení: Valér Búš s fotografiou Škola v od(b)raze, Samuel Felber s fotografiou Dom smútku a Matúš Krajčír s fotografiou Zmráka sa 3.

            Všetkým oceneným aj vystavujúcim srdečne blahoželáme!

          • Medziriadky 2022

          • Srdečne blahoželáme našej žiačke, Diane Sénášiovej, k úspešnej účasti v literárnej súťaži Medziriadky 2022! Porotcovia jej prácu zaradili medzi 50 najlepších a má možnosť zúčastniť sa prázdninového literárneho sústredenia - letnej literárnej školy, na ktorej ju čakajú rôzne aktivity: rozbory príspevkov, tvorivé literárne čítanie, diskusie so spisovateľmi, workshopy, autorské čítania a mnoho iného. Diane prajeme veľa úspechov v jej ďalšej literárnej tvorbe.  

          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Medzi významné druhotné suroviny patrí zberový papier, ktorý je možné opätovne spracovať. Pri výrobe nového výrobku zo zberového papiera je možné ušetriť primárnu surovinu (drevo) a neprodukujú sa ekologicky problematické chemické látky.

            Zároveň sa šetrí energia a neznečisťuje sa voda, pretože pri výrobe papiera z druhotných   surovín spotreba vody a energie predstavuje zlomok oproti výrobe papiera z primárnej  suroviny. Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do zberu tejto vzácnej druhotnej suroviny. Poďakovanie patrí deťom, ktoré húževnato nosili papier.

            Výsledky zberu papiera

            Jednotlivec 1. stupeň:                                 

            1. miesto: Mia Móriová                                                 

            2. miesto: Sara Švejdíková                                            

            3. miesto: Juraj Hrivňák                                                

            Triedy:                                           

            1. miesto: II.A  trieda

            2. miesto: IV.A trieda

            3. miesto: III.A trieda

            Jednotlivec 2. stupeň:                                 

            1. miesto: Eliška Volšíková                                        

            2. miesto: Hana Múková                                             

            3. miesto: Matúš Krajčír                                              

            Triedy:                                           

            1. miesto: V.A trieda

            2. miesto: VIII.A trieda

            3. miesto: VII.A trieda

          • Atletický štvorboj mladších žiakov

          • Po dvoch rokoch sa naši žiaci opäť vrátili na atletické dráhy  kde reprezentovali našu školu. Najskôr sa uskutočnilo okresné kolo kde za našu školu pretekali  Samuel Kóňa, Tomáš Vrábel a dievčatá Lucia Hořineková a Lea Melišová. Všetci pretekali v štyroch disciplínach Hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky, beh na 60 m a vytrvalostný beh na 600 m u dievčat a 1000 m u chlapcov.

            Najviac sa darilo Samuelovi Kóňovi, ktorý suverénne vyhral kategóriu chlapcov, stal sa majstrom okresu a postúpil na krajské kolo. Z dievčat sa viacej darilo Lucii Hořinekovej, ktorá ostala len jedno miesto od postupu.  

            V krajskom kole nás reprezentoval Samuel Kóňa. O postup na majstrovstvá Slovenska bojoval náš žiak veľmi dobre, ale žiaľ ušlo sa mu 4. miesto, nakoľko postupovali len prví traja. Bola to skvelá skúsenosť a veľká nádej do budúceho roku, kedy sa to Samovi určite podarí. 

            4. miesto v Nitrianskom kraji je výborný výsledok. Gratulujeme.

          • Školský výlet V.A triedy

          • Žiaci V.A počas celodenného školského výletu navštívili včelársku záhradu – Včelco v Smoleniciach, kde sa zážitkovou formou dozvedeli viac o včelách medonosných a ich nenahraditeľnej práci. Exkurzia bola doplnená o tvorivú dielňu – deti si vlastnoručne vyrobili sviečky zo včelieho vosku. Cesta žiakov pokračovala ku smolenickému zámku cez rozľahlý park. Ďalšou zastávkou bola prehliadka s odborným výkladom na hrade Červený Kameň – sídle rodu Pállfyovcov. Nakoniec sa deti zabávali v anglickom parku pri budmerickom – Pálffyovskom kaštieli.

          • Naj škola

          • Krásny slnečný májový deň sme využili na reprezentáciu školy na natáčaní relácie Naj škola priamo v štúdiu RTVS v Mlynskej doline v Bratislave. Zistili sme, že natočiť jednu reláciu nie je jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Odnášame si krásne zážitky, ale viac už neprezradíme. To, ako sme dopadli, si môžete pozrieť v televízii už čoskoro.

          • Deň matiek

          • Tak konečne sme sa všetci dočkali. Nedeľa, Deň matiek. V kultúrnom dome sa stretli aj mamičky, oteckovia, babičky aj dedkovia. Pretože ich deti a vnúčatá si pre nich po dvoch rokoch prestávky pripravili nádherný program, ktorý sa páčil všetkým. Vystúpili žiaci našej školy s krásnymi piesňami, básničkami aj scénkami. Takže na krásnu nedeľu, Deň matiek tak ľahko nikto, kto tam bol, nezabudne. Ďakujeme všetkým.

          • Biologická olympiáda

          • Tento školský rok sa v rámci Biologickej olympiády zapojili žiaci do všetkých kategórií pre základné školy s nasledovným umiestnením:

            kategória C

            Školské kolo

            - teoreticko-praktická časť: z 8 žiakov (8. a 9. ročníka) boli 7 úspešní riešitelia

            Okresné kolo

            - úspešnými riešiteľkami boli B. Lehocká a D. Sénášiová z VIII.A

            kategória D

            Školské kolo

            - teoreticko-praktická časť: zo 7 žiakov (6. ročníka) boli 5 úspešní riešitelia 

            Okresné kolo

            7. miesto (úspešný riešiteľ) - A. Repa zo VI.A

            kategória E-zoo

            Okresné kolo

            3. miesto - L. Pekarová zo VII.A

            K. Jasníková z IX.A - úspešná riešiteľka

            kategória E-geo

            Okresné kolo

            1. miesto - D. Barčová z IX.A, postupuje do krajského kola

            kategória F ml.

            Poznávanie rastlín a zvierat našich lesov

            Okresné kolo

            2. miesto

            - päť členné družstvo: O. Amberský, D. Čéryová, A. Parkányiová, L. Pšenko, L. Švancarová zo IV.A

            Našim úspešným žiakom gratulujeme!

          • Vybíjaná - okresné kolo

          • Dňa 4. mája 2022 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. V silnej konkurencii škôl sa umiestnili na 5. mieste. Síce nepostúpili ďalej, ale získali cenné skúsenosti, aby mohli v budúcnosti zlepšiť svoje ambície.

            Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.