• Šachový turnaj v ŠKD

          • V školskom klube detí sa uskutočnil šachový turnaj. Súťažilo sa v dvoch kategóriách vyraďovacím spôsobom. Všetci súťažiaci hrali veľmi dobre, dokonca aj naši prváčikovia skvele ovládajú pravidlá tejto hry a zahrali si s chuťou. Priateľskej partii neodolal ani otecko, ktorý  čakal na syna až dohrá svoj súboj.

          • Exkurzia - letisko Janíkovce

          • Štvrtáci sa zúčastnili exkurzie na letisko v Janíkovciach,  kde  videli, ako nasleduje technický pokrok od jednoduchých strojov, áut, lietadiel, stíhačiek, práškovacích lietadiel až po dnešné najmodernejšie lietajúce autá a záchranársky vrtuľník, jednotka vo svete vrtuľníkov. Super počasie, super výklad a takže super akcia, ktorá sa žiakom veľmi páčila.

          • Talentcentrum

          • Žiaci ôsmeho ročníka sa zúčastnili exkurzie v Talentcentre, kde okrem prednášky o výbere strednej školy si testovali aj svoje schopnosti a vedomosti. Zisťovali svoje záujmy prostredníctvom dotazníkov a na základe výsledkov mali možnosť zistiť k akému kariérovému typu patria a aké povolanie by sa im hodilo. Talentcentrum žiakom pomohlo podporiť ich sebapoznanie a lepšie sa rozhodnúť pri výbere strednej školy.

          • Súťaž "Amfo"

          • V súťaži Amfo, celoštátnej postupovej súťaži a výstave amatérskej fotografickej tvorby, boli naši žiaci úspešní aj v krajskom kole, ktoré organizovalo Regionálne osvetové stredisko v Nových Zámkoch.

            Medzi ocenených autor sa zaradila Danka Čéryová (V.A) s fotografiou Vodopád v skalách a Čestné uznanie získala Laura Švancarová (V.A) s fotografiou Unesená filmom. Dievčatá zároveň postupujú do celoštátneho kola.                                                                                     

            Medzi vystavujúcich autorov boli zaradení: Adela Baginová s fotografiami Dúhová Savana a Paralelná dimenzia, Adrián Obložinský s fotografiou Čas obeda, Laura Švancarová s fotografiami Unesená filmom a Ja, Danka Čéryová s fotografiami Posledný odtlačok zimy a Vodopád v skalách, Lucia Hořineková s fotografiou V zajatí myšlienok a Kristián Ladunga s fotografiou Smäd.

            Všetkým oceneným aj vystavujúcim srdečne blahoželáme!

          • Lesná škola

          • V jeden pekný májový deň sme s piatakmi navštívíli prvú lesnú školu na území Slovenska, v Leviciach. Zriadil ju štátny podnik Lesy SR a je unikátnou exkurzívno – poznávacou prevádzkou pre škôlky, školy, či verejnosť vôbec. Deti zúžitkovali svoje vedomosti z hodín biológie poznávaním jednotlivých zložiek prírody, konkrétne lesa, vďaka názornej hmatovej, či vizuálnej ukážke povrchov a vzoriek prvkov lesa. 

            https://forestschools.eu/o-lesnych-skolach/levice/

          • Biblická olympiáda - diecézne kolo

          • Naše žiačky – Ninka Bédyová (IX.A)Anna Mária Škvarková (IX.A) a Danka Čéryová (V.A) – sa zúčastnili diecézneho kola Biblickej olympiády v Nitre. Súťažiace sa stali úspešnými riešiteľkami. Gratulujeme!

          • Biologická olympiáda

          • Kategória C

            Ninka Bédyová, žiačka IX.A sa stala úspešnou riešiteľkou v krajskom kole Biologickej olympiády kategórie C (teoreticko-praktickej časti).

            Kategória D

            Zo školského kola, ktorého sa zúčastnilo 12 žiakov zo 6. a 7. ročníka (všetci boli úspešnými riešiteľmi), reprezentovali našu školu v okresnom kole prví dvaja – Marko Pintér (VI.A) a Andrej Repa (VII.A). Obaja sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Kategória E

            Do tejto kategórie sa v školskom kole online formou zapojili žiaci VIII. A a IX.A triedy. Týmto kolom prešli všetci súťažiaci úspešne. V okresnom kole v zoológii sa stala úspešnou riešiteľkou Alžbetka Melicherová, v botanike získala Ninka Bédyová 2. miesto – s postupom do krajského kola Diana Sénášiová 3. miesto, geológie sa zúčastnila Anna Mária Škvarková. V krajskom kole bola naša žiačka Ninka Bédyová nielen úspešnou riešiteľkou, ale umiestnila sa aj na peknom 4. mieste.

            Kategória F

            Po školskom kole sa postupujúci žiaci piateho ročníka: Oliver Amberský, Danka Čéryová, Adelka Parkányiová, Leonard Pšenko, Laurika Švancarová zúčastnili okresného kola biologickej olympiády v CVČ  Domino v Nitre. Stali sa úspešnými riešiteľmi.

            Srdečne gratulujeme!

          • Okresné kolo v ľahkej atletike družstiev

          • Na atletickom štadióne TJ Stavbár Nitra sa uskutočnili Majstrovstvá okresu žiakov a žiačok ZŠ v ľahkej atletike. Naša škola postavila družstvo dievčat a družstvo chlapcov. Družstvo bolo tvorené 6 pretekármi. 

            Družstvo dievčat: Alžbeta Vnučková, Bibiana Lehocká, Nina Bédyová, Karolína Malá, Lucia Hořineková, Nia Veszprémiová a náhradníčka Karin Ulická. Družstvo dievčat sa  umiestnilo na 7. mieste z 22 škôl. Pred nami boli iba veľké športové školy z mesta a preto naše vybojované miesto je veľmi dobré.

            Z dievčenských výkonov treba spomenúť, naše pretekárky prekonali až 3 rekordy školy. Skok do výšky 130 cm Nina Bédyová, beh na 800 m Karolína Malá a Lucia Hořineková. Štafeta 4x60 m.

            Družstvo chlapcov: Jakub Milošiak, Samuel Felber, Tomáš Vrábel, Patrik Belan, Samuel Kóňa, Maurício Veszprémi a náhradník Adrián Obložinský. Družstvo chlapcov sa umiestnilo na výbornom 5 mieste z 22 škôl. Nechali sme za sebou veľké mestské školy a potvrdili sme, že už dlhodobo patríme medzi TOP školy v atletike za okres NITRA.

            Z výkonov chlapcov treba spomenúť najmä hod kriketovou loptičkou, ktorú suverénne vyhral Samuel Kóňa výkonom 63,22 m a stal sa tak aj neoficiálnym majstrom okresu. Škoda, že jednotlivci ďalej nepostupujú. Tento výkon je zároveň aj novým rekordom školy.

            Gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

          • Deň narcisov

          • V Deň narcisov 20. apríla si mohol pripnúť narcis každý, kto finančne podporil verejnú zbierku Liga proti rakovine. Naša škola sa aj tento rok dobrovoľne zapojila do tejto verejno-prospešnej akcie. Vybraní žiaci deviatej triedy boli rozdelení do dvoch skupín. Jedna skupinka vykonala zbierku v obci pri COOP Jednote a druhá v škôlke a škole. Spolu sa sme do zbierky prispeli sumou 520,- eur.

            Chceme sa srdečne poďakovať všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec. 

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme sme si pripomenuli rôznymi aktivitami. V rozhlasovej relácii nám žiaci Adrián a Samuel priblížili dôležitosť a význam Zeme, následky jej ohrozovania naším zlým správaním sa k Zemi vôbec. Poľovníci nás oboznámili o svojej činnosti prednáškami a ukážkami poľovníckeho psa na povely, trofejí vysokej zvery. Ďalej sme pracovali na zušľachťovaní nášho veľkého areálu okopávaním, presádzaním, či vysádzaním drevín a bylín. Ďakujeme aj za zasponzorovanie kúpy drevín Rade rodičov!

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Na okresnom kole celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín nás reprezentovala Adela Parkányiová, ktorá v 2. kategórii poézie získala 2. miesto. Srdečne blahoželáme!

          • Návšteva predškolákov

          • Budúci prváčikovia sa prišli zoznámiť so školským prostredím, ktoré ich čaká v septembri 2023. Deti boli smelé, veselé a aj šikovné. Spoločne si s prvákmi zaspievali aj zacvičili. Spoznávať, čo ich čaká v prvej triede, ich veľmi bavilo.

          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD

          • Tak ako každý rok, aj v tomto predveľkonočnom období sa uskutočnili na našej škole "Veľkonočné tvorivé dielne", do ktorých sa zapojili deti v ŠKD. Využili svoj talent pri zhotovovaní rôznych veľkonočných výrobkov. Každé dieťa pridalo ruku k dielu a vzniklo z toho veľké množstvo pekných dekorácií. Deti a pani vychovávateľky sa tešili z pekných spoločných výtvorov a príjemne stráveného popoludnia.